Brooch no.2 Bela

Konstnär / Artist: Lovis Claesson

2023, Silver 925, järn, pianotråd, valsad, monterad.

Jag har egentligen aldrig haft ett eget hem. Det är helt självvalt, jag har njutit av att flänga runt. Men ibland kan jag längta otroligt mycket efter en fast trygg punkt. Det är längesen jag bodde där nu och alla minnen är inte bra men när jag tänker på hemma ser jag mitt barndomshem framför mig. Huset jag växte upp i var ett stort sekelskifteshus från 1905, det var kulturmärkt och otroligt vackert. Stuckatur, höga lister, kakelugnar och takmålningar som varsamt skrapades fram under tiden vi bodde där. Det vackra kantades av att mycket var gammalt och slitet. Det är över 10 år sedan jag flyttade därifrån. När jag är i min hemstad undviker jag att gå förbi där. Det gör ont att sakna. I denna brosch har jag försökt återskapa känslan av det huset.