Tintin Källqvist – Hen / They

Design

Jag gillar att kreera med händerna och olika tekniker och material på fritiden men vill ta steget att bli mer utbildad inom konsthantverk och design. Min konst är mer vad en skulle kalla för attribut och rekvisita. Dels för att jag älskar scenkonst så har jag successivt börja skapa utefter egen förmåga, målet är en dag att bli attributmakare hos en teater.

 0723214330
 tintin.kallqvist@gmail.com
 tinteacosplay
 @tinteacosplay

Twins?

Tillverkningsår: 2022

Teknik: Måla med pensel, sprejfärg i olika färger  och lager, limpistol för applicering och  dekorering, jag har också skrapat ytan med  färg med en bladkniv för paterneringsarbetet och lite våld för att få det att se sönder  ut (fast på ett säkert sätt). Den andra är  hur verket såg ut från början när den var  ”ny” och där har jag bara limmat och klippt  till en böjlig kartongskiva från ett konditori  och applicerat en rosett på, och målat med  akryl.

Material: Metall, glas, mossa, lim, sprejfärg, kartong,  tygsnöre, akrylfärg

Idén till det här verket var att experimentera  med patinering som är en teknik för att få  föremål att se använda och äldre ut än vad  dem är. Varför jag valt att bara patinera en  av dem är dels för att visa hur den såg ut  från början men också stärka historien om  två ljusstakar som tillverkats likadant men  levt i olika förhållanden. Namnet Twins?  står för ljusstakarna som separerades vid  födseln.

Treudden

Tillverkningsår: 2022

Teknik:

Jag har skissat fram formet på udden,  gjort en mall och sedan beskurit fyra lager av kartong. Jag har sedan för att fina till kanterna lagt på en avskalad bit av kartong. Allting har applicerats med limpistol, min bästa vän. Skaftet är ett gammalt kvastskaft utan kvast hos vaktmästeriet. Tanken är att spreja hela konstruktionen med guldme tallfärg. För att skapa en bättre övergång från skaftet till udden har jag virat in översta delen av skaftet med silvertejp.  

Material: Olika tjocklekar av kartong, trä, lim, metals prejfärg, (eventuellt någon form av tygsnö re)

Idén kom från en spelkaraktär från spelet  Cuphead som nyligen blivit en TV-show.  Jag inspirerades av designen på karak tären The devil som bland annat har en  treudd i guld. En av mina många hobbys är  att skapa och utöva cosplay, så resten av  karaktären håller nu på att ta form under  våren. Förhoppningsvis blir den klar fram  tills sommaren och kan användas på t.ex.  Närcon eller Comiccon.

Jojo

Tillverkningsår: 2022

Teknik: Jag har skissat egen design och limat och  klipt i pappret, risootryck görs i en speciell  printer och du använder gråskala i papper  och pennor för att sen få ett neon print

Material: Olika tjocklekar på papper i färger: gul,  mörkgrå, kvistbrun, vit, rosa. Limstift, kritor,  sharpypenna, scrennprint mall.

Just den här printen talade mest med mig  för att den gjordes spontant och var min  första försök till risooprint. Den har fått sitt  namn efter en japansk manga och ani me Jojo’s Bizarre Adventure som ger mig  mycket inspiration genom färg, form och  illustration. 

Beställningsvara: 50:-/st

Sauron 2.0

Tillverkningsår: 2022

Teknik: Jag har skissat egen design och limat och  klipt i pappret, risootryck görs i en speciell  printer och du använder gråskala i papper  och pennor för att sen få ett neon print.

Material: Olika tjocklekar på papper i färger: gul,  mörkgrå, kvistbrun, vit, rosa. Limstift, kritor,  sharpypenna, scrennprint mall.

Jag föll hårt för tekniken efter en workshop  med Risooprint och bestämde mig för att  leka loss och konstuttrycket talade till mig.  Printen liknar Sagan om ringens Saurons  öga och jag leker med tanken att Saurons  öga har förökat sig.

Beställningsvara, 50:-/ st

Sommartomte

Tillverkningsår: 2022

Teknik: Papper-och limkonst

Den vakar över dig hela året runt.