Gustav Duberg

Bokbinderi

 0706632336 
 bok20gdube@leksandsfolkhogskola.se

Röde orm

Tillverkningsår: 2022

Material: Skinn, papper, bokpapp, lim, klister

Boken är ett tvillingband helt klätt i skinn. Det innebär att det är två böcker som binds ihop till en. De två böcker som är ihopsatta är “Röde Orm: Sjöfarare i Västerled” och “Röde Orm: Hemma och i Österled” som är skrivna av Frans G Bengtsson. Runt boken slingrar sig en orm, vilket bokens titel är tryckt på.

Jag ville bara läsa en bok…

Tillverkningsår: 2022

Teknik:

Material: Skinn, papper, bokpapp, lim, klister

Den här boken började med att jag ville läsa en bok som enbart fanns att köpa som e-bok. Min första tanke var att det här arbetet skulle vara en enklare boktyp som endast skulle läsas en gång och sedan ställas in i bokhyllan. Någon gång under vägen ändade jag mig och gjorde istället en bok som ser ut som om den är tagen från “världen” i boken. Det gjorde att boken blev ett helskinnband dekorerat med symboler tagna från handlingen i boken.

Näverslöjd

Tillverkningsår: 2022

Material: Björknäver, björkträ, egentillverkat bomullspapper

I det här projektet ville jag korsa bokbinderi med ett annat traditionellt hantverk, näverslöjd. Resultatet blev två böcker där det mesta av materialen kommer från björken. Inlagorna i de två böckerna består av bomullspapper som jag tillverkade förra året. Boken är häftad på band av björknäver och böckernas ryggar är gjorda av björkträ. Pärmarna på böckerna är även de tillverkade av björknäver.

Till salu.