MÖTEN – Leksands Folkhögskolas Slututställning 2021

Anja Hallek

Keramik

Jag utforskar mig själv och min omgivning i arbetet med leran. Tankar och idéer får ta plats i materialet, och rör sig inte längre bara i huvudet utan också genom händerna. Genom den keramiska processen formas nya idéer. Under mina två år på Leksands folkhögskola har jag lekt och testat mig fram i keramikens fantastiska värld. I slututställningen visar jag upp ett större projekt där jag funderade kring hur man möter sig själv, och var man gör det. I den digitala slututställningen möter jag också 1700-tals keramik, en utomjordisk godbit och vår tid av ovisshet.

Speglaren

2021
Glaserat stengods

Speglaren reflekterar dig, reflekterar allt som är runtomkring. Ryggraden snarare en spegelram som håller upp den polerade ytan.

Permanent tillfälligt

2021
Flyttkartong, packtejp

Det började som tillfälligt, men känns permanent nu. En nära vän av flyttkartong. Vi tar ett glas. Svart vinbärssaft för mig och wellpapp till min polare, tack. Sen väntar vi.