MÖTEN – Leksands Folkhögskolas Slututställning 2021

Thea Stenkamp

Bokbinderi

Hej! Vad kul att ni är intresserade av mina verk. I fjol kom jag till Sverige för att lära mig bokbinderi här i Leksand. Jag gillade alltid att skapa nya saker. Det är kul att man kan matcha så många färger och olika material. I en bok kan man ha olika färger på försättspapper, kapitälband, dekoration på snittet, skinn, klot, papper på omslaget, märkband, titeltryck, osv. En bok har oftast en form som en bok. Men ändå är varje bok mycket annorlunda än den nästa. Det känns som hemma: Du har dina kända väggar, men du är fri att dekorera, bygga om och vara kreativ.

Jerry Allen - Mark Twains äventyr

2021
Välskt band i låda med formering
Boken klädd i skinn och marmorerat papper
Låda i klot och marmorerat papper

Det här är den första boken jag bindade om. Som titeln säger är det en bok om Mark Twain av författaren Jerry Allen. Jag tyckte att kombinationen av gul/orange och svart var roligt att jobba med. Jag kunde inte bestämma mig vilket papper – som jag marmorerade själv – jag ville använda. Lösningen var lådan. Den har försänkta fält på pärmar och ryggen med papperet i.