MÖTEN – Leksands Folkhögskolas Slututställning 2021

HOL

KREA

På Holgården i Siljansnäs växer en skoateljé och verkstad fram, där formgivarna Matilda Sandström och Younès Othman skolade i folkdräktskomakeri respektive flickning arbetar ut limiterade serier numrerade unikat i konsekvent små volymer för obetydligt avtryck på planeten. Med intresse för materialens åldrande med värdighet, tillämpande frugal praktik och uppmuntran till sparsamhetskultur i vårdguide och reparation av egna alster, framhåller duon skavanker som karakteriserande och mervärdesskapande genom transparens i råmaterialframställningen med lokal prägel. Jämställdhet, inkludering och tvärkulturella energier ligger i HOLs dna; korsbefruktningen av parets tunisiska berberrötter och privata arkivet på dalagården med 386 år i samma släkt.

Verkstadsbesök, Krea Talk 1

Verkstadsbesök, Krea Talk 2

Verkstadsbesök, Krea Talk 3

Onsdagen, den 19 maj 2021, bjuder Ung Svensk Form och Stiftelsen för Garverinäringens Främjande in till ett design talk om lädrets möjligheter, kreativitet och konstnärligt arbete.

Tid: kl. 16.00
Plats: https://svenskform.se/kalendarium/design-talk-ladrets-mojligheter/
Medverkande:
Matilda Sandström, Younès Othman, Amanda Borgfors Mészáros, Alexandra Friberg och Torbjörn Lundin, Stiftelsen för Garverinäringens Främjande
Moderator:
Mats Widbom, VD Svensk Form

Välkommen!