MÖTEN – Leksands Folkhögskolas Slututställning 2021

Gustav Duberg

Bokbinderi

Jag läser första året på bokbindarlinjen på Leksands folkhögskola. Anledningen till att jag sökte till Leksands folkhögskola är att jag gillar dels att läsa och att skapa saker, vilket båda passar in på bokbindning. Under första året här i Leksand har jag lärt mig både grunderna och mer avancerade tekniker inom bokbindning.

Coffe table book

2021
Bokbindning
Kaffefilter, papp, lim, m.m.

Ett av de vanligast mötena i Sverige är fikat. Mitt sätt att koppla ihop fikat med bokbindning var att tillverka en bok med material som har koppling till kaffe och te. Sidorna i boken består av kaffefilter medan försättsbladen är tillverkade av kaffeförpackningar. Bokens pärmar är klädda med kaffe- och teförpackningar. Detaljer på boken är tillverkade från tepåsar och en pappersmugg.