Matilda Borga

mail matilda.borga@gmail.com


 • Systrar

  Systrar

  Konstnär / Artist: Matilda Borga

  Hänge, armband och ring. En kollektion av tre smycken i 925 silver med infattade cabochonslipade stenar. I den här kollektionen ville jag fånga det lätta och eleganta, det stilrena och vackra. Jag lät smyckena vara blygsamma och anspråkslösa, men samtidigt långt ifrån simpla och enkla. Formen på sargen (infattningen) var något jag experimenterade lite extra med för att låta stenarna synas och ta plats.

 • Kankan

  Kankan

  Konstnär / Artist: Matilda Borga

  En mindre kanna i mässingslegeringen tombak. Kannans kropp är driven medan pipen samt botten är monterad. Idén till Kannan föddes som en skiss bland 49 andra skisser på kannor. Just den här kannan fångade mig med sin gulliga bulliga form som påminner om en småfågel som kurat ihop sig. Pipen på Kannan ger en känsla av att föremålet är på väg framåt, den har ett mål, en riktning. Kannan är en egen varelse som är på väg, men vart vet vi inte.

 • En annan kanna

  En annan kanna

  Konstnär / Artist: Matilda Borga

  En liten kanna driven i koppar.
  Den här drivningen startade utan plan, utan mål, utan riktning. Idén var att låta formen växa medan jag jobbade med, och mot, metallen. Till en början hade jag inte någon aning om att föremålet skulle bli en kanna, det fick jag reda på mycket senare. När kannan tillslut fått en form ägnade jag mycket tid åt att försöka tämja det jag skapat och ge kannan ett uttryck jag själv tycker om.